Werk in uitvoering

werk-in-uitvoeringAls je een eigen clubgebouw hebt dan is deze in feite nooit af. Gelukkig hebben we een fantastisch klusteam die het hele seizoen door zorgt voor het regulier onderhoud. Naast de kleine klussen worden ook reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. Alles om te zorgen dat het clubgebouw in goede staat verkeerd waar onze jeugdleden iedere week weer veilig en in een deugdelijke omgeving hun spel kunnen spelen.

Zonnepanelen

Naast regulier onderhoud proberen we ook vernieuwingen of verbeteringen door te voeren die bijdragen aan het milieu of waar we kosten op kunnen besparen.
Zo hebben we ons ook de vraag gesteld of het verstandig is om zonnepanelen aan te schaffen. Niet alleen omdat dit milieubewust is maar ook of we hierdoor op energiekosten kunnen besparen.

Als vereniging krijgen we bij aanschaf van zonnepanelen 25% subsidie en ook nog eens 21% BTW-teruggave. De zonnepanelen zelf hebben een rendement van meer dan 10%. Met de aanschaf van zonnepanelen besparen wij jaarlijks ongeveer €1.000,- op onze stroomrekening. We zijn hierdoor dus niet alleen duurzaam en ‘groen’ bezig maar besparen dus ook aardig wat geld. Met de komende subsidie vermindering die de gemeente Venlo wil gaan doorvoeren hopen we hiermee al een gedeelte te kunnen opvangen.

Afgelopen zomer zijn de nieuwe zonnepanelen op het dak van de aanbouw geplaatst en ze hebben tot nu toe al een duidelijke besparing opgeleverd!

zonnepanelen

Nieuw houtopslag en herinrichting binnenterrein

Al jaren staan er twee zeecontainers op ons terrein voor het hout-, gas- en ander opslag. Ze zijn door de jaren heen steeds verder aan het roesten en vormen niet bepaald een fraai gezicht.
Ze zijn nu echt aan vervanging toe en dus is er een alternatief nodig. We wilden geen nieuwe containers plaatsen omdat dit nu eenmaal niet zo mooi uitziet.
De beheerstichting heeft een plan uitgewerkt om een nieuwe afgesloten houtopslag te maken tegen het gebouw aan. Deze zal dan plaats bieden voor het opslaan van pioniershout, gasflessen, grasmaaier en eventueel andere materialen.
Tegelijkertijd met de bouw van het houtopslag zal de grote toegangspoort ook vervangen worden en met hetzelfde slot worden voorzien als de voor- en achterdeur.

Globaal idee voor het nieuwe houtopslaghok:
voorstel-houtopslag

Doordat de containers zullen verdwijnen is er meer ruimte op het terrein. Een mooi startschot om eens kritisch naar ons binnenterrein te kijken. Iets dat de beheerstichting langzaamaan zal opstarten medio 2018.

In oktober is al gestart met het weggraven van het groene heuveltje naast het gebouw (bij de fietsenstalling) en deze gelijkvloers te maken. Medio december hopen we het houtopslag af te ronden. In het nieuwe jaar zullen de containers verdwijnen en een begin worden gemaakt aan de herinrichting van het binnenterrein.

Onderhoudsplanning

Met het opzetten van een meerjaren onderhoudsplanning proberen we te voorspellen welke grote onderhouds-en-verbouwingsprojecten we de komende jaren kunnen verwachten. Niet makkelijk maar het geeft ons een beeld wat ons onder andere financieel te wachten staat.