Vacature: energieke voorzitter verenigingsbestuur (m/v)

Jij daagt uit!

De vereniging Scouting St. Lambertus Blerick is een bloeiende vereniging in Blerick. De vereniging telt ruim 120 leden. Ieder week wordt door alle speltakken het Scoutingspel gespeeld, van bevers tot de roverscouts, ieder op zijn/haar eigen niveau. De vereniging wordt bestuurd door het verenigingsbestuur. Hier zitten kaderleden welke de vereniging vertegenwoordigen.

Je bezigheden

Als onderdeel van het verenigingsbestuur ben je verantwoordelijk voor de algemene aansturing van de groep. Samen met het bestuur zorg je voor de ontwikkeling van de groep.

  • Algemene aansturing van de groep.
  • Vertegenwoordigt de groep naar de gemeente en externen.
  • Het leiden van de groepsraad en groepsbestuursvergaderingen. De voorzitter zorgt dat besluiten worden genomen.
  • Afstemmen van taken in het bestuur.
  • Toezien op totstandkoming van meerjarenbeleid, jaarplan en taakverdeling in de groep.
  • Motiveren, stimuleren en adviseren van bestuursleden.

Je bagage

Jij staat stevig in je schoenen en bent in staat om enthousiaste wijze vrijwilligers te betrekken. Je wilt iets opbouwen met de groep. Je bent besluitvaardig, accuraat, stressbestendig en betrokken. Natuurlijk ben je (al) lid van Scouting St. Lambertus Blerick of wil je dat graag worden en ben je van onbesproken gedrag. Je hebt een paar uur per week te besteden aan deze taak en bent beschikbaar voor ongeveer 12 vergaderingen/activiteiten per jaar.

Je beloning

Dit is jouw kans om, met een team van vrijwilligers garant te staan voor een gezonde en levendige vereniging! Dankzij jouw bijdrage geef je vele leden de kans om wekelijks tijdens de opkomsten veel lol & plezier te beleven. Je doet veel nieuwe contacten op. Verder is het een kans voor jou om je verder te ontwikkelen en ervaring verder uit te bouwen.

Aanmelding en informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter of secretaris: voorzitter@scoutingblerick.nl , secretaris@scoutingblerick.nl . Voordat je begint in deze functie, kun je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Je bent lid van Scouting St. Lambertus Blerick of bereid dat te worden.


Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

Scouting St. Lambertus Blerick is onderdeel van Scouting Nederland. Scouting Nederland vervult als grootste jongerenorganisatie van het land een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct middels allerlei technische-, survival-, expressie- of sportactiviteiten. Indirect als HRM-er, Penningmeester, Beleidsmedewerker,  welke functie dan ook. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij ons is dus een vrijwilliger met toekomst.