Update Shanti-horde – maart 2018

De afgelopen maanden hebben de Shanti’s erg leuke programma’s gehad. Lees hieronder een greep uit hun programma’s.

Scheikunde proefjes

shanti-scheikunde-proefjes

In november hebben de Shanti-welpen met Marala leuke scheikundige proefjes gedaan. Zo hebben ze zelf ijs gemaakt, een knakworst laten gloeien, een vaas gevuld met verschillende vloeistoffen waardoor er mooie lagen ontstonden én ze hebben hun eigen glitterslijm gecreëerd.

Sinterklaas kapoentje

In december hebben de Shanti-welpen niet stil gezeten. Zo hebben ze bezoek gehad van zwarte piet, hebben zij pepernoten gebakken en hebben ze een start gemaakt met hun insigne van dit jaar: kunstenaar.

Kampthema: 1 week feest!

Rustig aan een nieuw jaar beginnen zat er voor deze groep niet in. Tijdens de filmnacht in januari werden er verschillende films gekeken en werd het thema voor het zomerkamp bekend gemaakt. We gaan dit jaar op kamp in Geldrop en vieren alle feestdagen in 1 week! Ook werden er 2 welpen geïnstalleerd en speelde de nesten “Minecraft” tegen elkaar. Door het doen van spelletjes konden zij grondstoffen verdienen. Met deze grondstoffen bouwde zij van alles waaronder aanstekers, deuren, ramen, houwelen en hamers. Misschien gaat de groep door en worden zij experts voor het Minecraft-insigne?

Carnavalsbal: 3x alaaf voor prinses Laura

Tijdens het carnavalsbal wat georganiseerd werd door de Roverscouts werd onze eigen Laura uitgeroepen tot Prinses. Laura: goed gedaan meid, gefeliciteerd! Na de vakantie hebben wij ons eigen feestje gebouwd en heeft Devin de groep een dans aangeleerd. Tijdens dit feest hebben we afscheid genomen van 4 Shanti’s. Zij draaien nu met de Juniorscouts mee. Jana, Shania, My-Linh & Daphne: veel plezier meiden!!

Lekker bakken

shanti-broodjes-bakkenNiet heel lang geleden hebben we een lekker knoei programma gehad. Hier hebben we zelf broodjes gebakken. Deze werden gevuld met worst of chocolade. Ze zagen er erg lekker uit. Ook mochten de welpen zelf een milkshake maken en versieren. Ook dit zijn ware kunstwerken geworden. Binnenkort nemen we afscheid van Chil, hij zal zich dan volledig gaan richten op de Juniorscouts.