Stafleden met kwaliteit

Het zijn toppers, die stafleden van ons…

Staflid binnen onze scoutinggroep wordt je niet zomaar. Je wordt uitgedaagd om een training te volgen. Zo’n training noemen we een kwalificatietraject.

Kwalificatie omvat kennis op vele onderdelen

In zo’n kwalificatietraject worden verschillende onderwerpen ofwel deelkwalificaties behandeld.
Waarvan een staflid voldoende kennis moet hebben om zijn / haar kwalificatie te halen.
Onderwerpen zoals veiligheid, leeftijdseigene, vergadertechnieken, (on-) gewenst gedrag, maar nog veel belangrijker, het bedenken van leuke spellen, een kamp organiseren en nog veel meer.
Kortom alles wat te maken heeft met het kind en het spel van scouting.

Afgestemd per staflid

Bertus Staflid kwalificatieZo’n Kwalificatietraject is maatwerk. Het moet tenslotte ook leuk en interessant blijven.
Kennis die iemand al in huis heeft, hoeven we niet nog een keer te behandelen. We willen tenslotte dat je nieuwe dingen leert. Wat je al in huis hebt, toetsen we aan de hand van een kwalificatiekaart. Nadat die doorgenomen is, wordt bepaald waarin je je verder gaat verdiepen.
In totaal zijn er 12 deelkwalificaties die doorlopen moeten worden. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van je scouting ervaring, je studie, maar vooral je motivatie. Want, ondanks de begeleiding door een erkend Praktijk Begeleider, ben jij diegene die het tempo bepaald. Hoe graag jij je kwalificatie wilt halen.
Heb je dan deze 12 deelkwalificaties allemaal in de pocket, dan volgt er een afrondingsgesprek. Daarna wordt door de Praktijk begeleider bij Scouting Nederland je erkenning aangevraagd.

Blijf jezelf uitdagen

En zelfs als je je kwalificatie binnen hebt, zal je steeds weer uitgedaagd worden om jezelf verder te trainen. Kamptraining – EHBO training – training in omgang met speciale kinderen of gewoon scoutingtechnieken. Niet alleen als kind, maar ook als staflid kun je veel leren bij scouting.
En dat terwijl je op een leuke en gezellige manier samen met kinderen het spel van scouting speelt.

Dus… je wordt niet zomaar staflid, je moet er wel wat voor doen. Daar staat tegen over dat je de kans krijgt cursussen en trainingen te volgen op kosten van de groep, waarvan je bij je studie of werk ook nog profijt kan hebben. En ja, ze zijn zeker de moeite waard om te vermelden op je C.V.

Daar mogen we trots op zijn

kwalificatie-2017Iedere keer als ik als Praktijk begeleider weer een kwalificatie mag uitreiken ben ik blij dat we weer iemand hebben kunnen uitdagen, om bij ons gekwalificeerd staflid te worden. Sterker nog, geregeld komt het voor dat een staflid mij vraagt welke vervolg training er gevolgd kan gaan worden. We zijn dan ook best wel trots op het feit dat bijna alle stafleden binnen onze vereniging gekwalificeerd zijn.
Alleen al in 2017 zijn tot nu toe 8 kwalificaties / erkenningen uitgeschreven en lopen er nog 3 kwalificatie trajecten.

Nieuw gekwalificeerde stafleden

gilwell-training-jos-hendrickxVia deze weg wil ik dan even gebruik maken van de kans de volgende mensen te feliciteren met hun behaalde kwalificatie of erkenning;
Fleur van Veggel en Lizzy Odekerken voor het behalen van Basis Kwalificatie Bevers
Ilse Navis voor het behalen van Basis Kwalificatie Welpen
Wessel Peters voor het behalen van Basis Kwalificatie Scouts
René Clabbers en Shona Murray voor het behalen van hun Teamleiders Kwalificatie
Christel Broekman en Jos Hendrickx voor hun Gilwell Erkenning

B.R.A.V.O. – BRAVO – BRAVO –BRAVISIMO
Namens de groep, Jos Hendrickx, Praktijk begeleider – groepsbegeleider