Scouts gaan op Expeditie

Beste expeditieganger,

De eerste proeven zijn in zicht! Hopelijk zijn jullie opgewassen tegen de heftigste beproeving van dit jaar. Over enkele weken is het zover. We kunnen je beloven dat het een zware, maar onvergetelijke ervaring gaat worden.

Voor vertrek vindt je hier nog enkele belangrijke zaken op een rijtje. Lees ze goed door!

Wij hebben jullie op de woensdagavonden voorbereidt, het is nu aan jullie. Succes!

De scoutsstaf

Kampterrein

Het kamp zal dit jaar plaatsvinden in het idyllische plaatsje Mook. We zullen neerstrijken in het scouting labelterrein genaamd ‘Herrendal’. Op www.herrendal.scouting.nl kun je alvast een kijkje nemen voor een kleine impressie van het terrein.

Gezondheidsformulier, zorgverzekering & legitimatie

Deze 3 dingen moeten uiterlijk op de dag van vertrek bij Goof worden ingeleverd:

 1. Geldig identiteitsbewijs
 2. Zorgverzekeringskaart (of een kopie hiervan)
 3. Ingevuld en ondertekend gezondheidsformulier (Het liefst digitaal)

Medicijnen/diëten

Lever eventuele medicijnen, inclusief een omschrijving van hoe te gebruiken in originele verpakking, in bij Danilla op de zaterdag van vertrek. Zijn er bepaalde diëten en/of allergieën geef deze dan zo snel mogelijk door via de mail: scouts@lambertusblerick.nl.

Vertrek en terugkomst

We vertrekken op zaterdag 7 juli om 09.30 vanaf ons H.K.
Bij vertrek heeft iedereen zijn complete uniform aan. Je moet iets te drinken en een lunchpakketje in een (rug)zak meenemen voor onderweg.

Op zaterdag 14 juli verwachten we rond 14.00 we terug te zijn in Blerick. Houd echter rekening met eventuele vertraging door drukte op de weg. Na aankomst zullen we met z’n allen de aanhanger(s) uitladen. Wanneer alles is uitgeladen en opgeruimd, zal de bagage worden uitgedeeld en kan iedereen naar huis. Vele handen maken licht werk, dus we zouden het enorm waarderen wanneer iedereen de handen uit de mouwen steekt.

Opmerkingen bagagelijst

Open bagagelijst

Hierboven vind je de bagagelijst voor de kampweek. Een aantal aanvullende opmerkingen ten aanzien hiervan:

 • De slaapzak en het matje/luchtbed mogen los verpakt meegenomen worden.
  De rest van de bagage moet in 1 tas passen. Als je er tijdens het inpakken achter komt dat dit niet past, komt dit waarschijnlijk omdat je vééééél te veel spullen probeert mee te nemen. Voorzie alle bagage van je naam, tevens ook je uniform, das, vest en scoutingshirt.
 • Stevige wandelschoenen: we gaan ook tochten lopen. Zorg dus voor stevige wandelschoenen die voldoende steun aan de voet bieden. Tip: trek deze aan bij vertrek, dit scheelt ruimte in je tas.
 • Theedoeken: we kunnen het niet vaak genoeg zeggen…
  ZORG VOOR VOLDOENDE THEEDOEKEN, minimaal drie stuks.
 • Zorg dat je vuile waszak geen zwarte vuilniszak is! Het risico bestaat dan dat deze onbedoeld bij het vuilnis terecht komt. Een oud kussensloop is bijvoorbeeld een prima buidel om de vuile was in te verzamelen. Dit voorkomt dat de was gaat broeien, zoals in een plastic zak.

Vragen en/of opmerkingen

We hopen dat deze brief alle informatie bevat die nodig is voor de voorbereidingen voor het kamp. Bij vragen of opmerkingen kunt u ons altijd aanspreken op de woensdagavond of mailen naar scouts@lambertusblerick.nl
Wij hopen dat jullie er allemaal zin in hebben, wij in ieder geval wel!

Groetjes,

Danilla, Erik, Inge, Goof, Stefan, Wessel & Luuk