Scouts bouwen Sintermerte troshoop

Tijdens het feest van Sint Maarten, in de omgeving beter bekend als Sintermerte, zijn veel kinderen in de weer met hun lampionnetje. Een mooie traditie die wordt afgesloten met een warm Sintermerte-vuur. Aanstaande zaterdag, 4 november, zal om 18.15 uur het vuur ontstoken worden op het Lambertusplein in Blerick.

Bertus-fakkelTroshoop opbouwen

Op het Lambertusplein wordt ’s middags pallets en ander hout gebracht waarmee de troshoop mee gemaakt kan worden.
De Scouts verzamelen zich om 15.00 uur op het Lambertusplein. Het wordt aangeraden om stevige kleding en schoenen aan te trekken vanwege spijkers die in het hout kunnen zitten.
In 3 uur tijd zullen ze, met de nodige drink en snack pauze, proberen weer een grote troshoop neer te zetten waar de Blerickse kinderen vol bewondering van kunnen genieten.

Optocht naar de troshoop

Kinderen die aan de Sintermerte-optocht willen deelnemen, worden rond 17.15 uur in de St. Antoniuskerk verwacht. In de kerk wordt kort het Sintermerte toneelstukje opgevoerd en spreekt Sintermerte de kinderen toe. Tijdens het toneelstukje wordt de kerk verduisterd zodat de lampionnetjes voor extra sfeer zullen zorgen. Om 17.40 uur loopt de optocht vanuit de Antoniuskerk door de Kloosterstraat, Witherenstraat, Ruijstraat, van Bornestraat, Pepijnstraat, Schenck van Nijdeggenstraat naar het Lambertusplein.
Rond 18.15 uur wordt het Sintermerte-vuur aangestoken.