Nieuwe T-shirts en vesten

De toekomst van de huidige blauw T-shirts en vesten van Scouting Nederland gaan eruit. Hoog tijd om nieuwe en eigen vervangende kleding aan te bieden.

ScoutFit landelijk weinig verkocht

Tijdens het 100-jarig bestaan heeft Scouting Nederland een nieuwe lijn ScoutFit kleding uitgebracht waaronder ook het bekende blauwe T-shirt en vest. Onze scouting heeft deze nieuwe kledinglijn ook geadopteerd en wordt nu door de meeste leden gedragen naast het uniform.

Echter door tegenvallende verkoop van de T-shirts en vesten, heeft Scouting Nederland besloten om deze uit hun assortiment te gaan halen. Dat is natuurlijk flink balen voor ons aangezien wij deze wél veelvuldig binnen onze scouting gebruiken.

Op zoek naar een vervanging voor de ScoutFit

Om niet af te wachten totdat de huidige T-shirts en vesten niet meer leverbaar zijn, is er gezocht naar een alternatief. Afgelopen jaar hebben we tijdens de groepsraad (vergaderingen) diverse opties getoond en daar is uiteindelijk een keuze uit gemaakt.

Uiteindelijk is er voor gekozen om dezelfde kleur blauw aan te houden waarbij we de T-shirts en vesten gaan voor bedrukken met ons eigen scoutinglogo.
Op de T-shirts komt een borstlogo en op de vesten een groot ruglogo.

Kwaliteit staat voorop

Scouting staat natuurlijk in het teken van ontdekken en spelen, zowel binnen en buiten, in het bos en op straat.
Zo’n T-shirt moet natuurlijk tegen een stootje kunnen en reken maar dat ze ook aardig vies kunnen worden.
Daarom is er ook gelet op de kwaliteit.  De T-shirts bestaan uit 100% voorgekrompen katoen. Hierdoor zullen ze goed hun maat behouden na het wassen.
De bedrukking wordt voorzien van een sterke coating waardoor deze ook na veelvuldig wassen van goede kwaliteit blijft.

Ook voor de vesten is voor goede kwaliteit gekozen. Het zachte stof bestaat uit 65% polyester/ 35% katoen en de zakken zijn voorzien van ritssluiting. Het model is vergelijkbaar met onze huidige vesten.

Nieuwe ScoutFit verkrijgbaar vanaf de eerstvolgende scoutshop

Voor wie bij de volgende scoutshop een T-shirt en/of vest besteld zal al gelijk de nieuwe versie krijgen. Het is dan helaas ook niet meer mogelijk om de huidige T-shirts en vesten te bestellen.

Er zullen voor de T-shirts pasmaten aanwezig zijn zodat je zeker bent van de juiste maat. Vesten zullen we nog geen pasmaten beschikbaar hebben.

Nieuwe ScoutFit bestellen niet direct noodzakelijk

Heb je zelf of je zoon/dochter nog een T-shirt en/of vest die nog prima voldoet? Dan kun je deze gewoon blijven dragen. Het is niet noodzakelijk om de nieuwe T-shirts te bestellen.
We hanteren een natuurlijk verloop waarbij alleen nieuwe bestelde T-shirts en vesten vervangen zullen worden.

Heb je nog een prima T-shirt maar wil je evengoed een nieuwe bestellen, dan kan dat natuurlijk altijd. ^_^

Lichte prijsstijging voor de nieuwe ScoutFit

Uiteraard hebben we ook gelet op de kosten dat deze niet (veel) duurder worden dan de huidige T-shirts en vesten.
Omdat we de kleding laten bedrukken met ons eigen logo zijn de kosten iets gestegen.

De kosten van een T-shirt gaan omhoog met €2,05 van €12,95 naar €14,-
De kosten van een vest stijgen met €5,05 van €29,95 naar €35,-

Belangrijk om erbij te vermelden dat een T-shirt en vest nog altijd optioneel is. Alleen het uniform is verplicht om aan te schaffen.
Een T-shirt is een ideale aanvulling voor in de zomer en het vest ideaal voor in de winter.