Materiaalmeester Joep neemt afscheid

Mijn flesje spirit (Joep)

Ergens in 1972, als welp begonnen in de Ottostraat (nu de Gamma). Daarna als verkennertje verder, en daarna….. Gestopt omdat het niet meer zo leuk was. Weg spirit.

Lange carrière als verkennerstaf

Ergens in 1990, een telefoontje van Antoine Gommans. Of ik als leider terug wilde keren bij de verkenners, omdat er een tekort aan staf was. Och, toch maar eens gaan kijken in de Boekenderstraat (de verhuizing heb ik dus gemist). Het flesje was weer vol, en een lange carrière als verkennerleider was gestart. Tevens ook nog even bij de pivo’s begonnen (die hadden een ”ouder” lid nodig om voor het kamp een busje te kunnen huren, en oud was ik toen al). De verkenners hebben me gebracht in Leuth, Lommel, Bohon, Arcen, Nettersheim, Mook, America, Afferden, De Mortel, Maarheeze, Overloon, Heeze, Arnhem, Veldhoven, Irrel, en dan ben ik er vast nog een paar vergeten. Tevens veel stafleden zien komen en zien gaan. En altijd een leuk stafteam gehad!

Van bestuur naar materiaalbeheer

Na ca. 16 jaar zag ik de bodem in het flesje spirit, en toen de functie van groepsvoorzitter vrij kwam werd ik daarvoor gevraagd. Dit was een ander flesje spirit, wat dan ook na slechts 2 jaar alweer bijna leeg was. Een foute keuze is ook een keuze, zullen we maar zeggen.

Heel toevallig kwam Xander op dat moment mankracht te kort bij het materiaalbeheer. En hij had nog wel een flesje vol met spirit (incl. alcohol) in de aanbieding.

Dit bleek achteraf een betere keuze te zijn (besturen is ook een vak, zullen we maar zeggen). Na een paar jaar was Xanders kratje leeg, en kreeg ik hulp van eerst Jos Gansewinkel (sorry, Odekerken), en na het groepskamp van Jenny van de Broek. Het team werd steeds groter doordat ook Ivar Janssen er bij kwam en later ook Marco van Bergen. Spirit genoeg dus !

Even leek het er op dat het materiaalbeheer de grootste speltak zou worden, maar dat is ons helaas net niet gelukt. Jos en Ivar vertrokken, en de laatste paar jaar waren we met zijn drieën enthousiast bezig. Totdat….. Ook dit flesje leeg raakte.

Tijd om plaats te maken voor de jongere generatie

Anders gezegd, het verouderde. En dat is precies de reden waarom ik er nu ook mee stop. Laat de jongere generatie vol jonge spirit dit maar eens overnemen.

Wat ik ga doen ? Bij de scouting misschien nog wat fotten, nog meer kilometers gaan hardlopen, of nog vaker de Koel bezoeken, ik vind wel weer nieuwe spirit.

De laatste uitlevering voor het zomerkamp

Maar we zijn nog niet weg !

Maar wel bijna dus…..

Er staat nog energie en spirit in het materiaalhok (koelkast ?) om alles een beetje netjes af te ronden.

Uiterlijk tot en met de uitlevering van het kampmateriaal zijn we nog in functie. Als jullie terugkomen van het kamp……… niet meer. Ook wij moeten onze snipperdagen nog op nemen.