Lever je frituurvet in

juniorscout-frietjesScouting… is spelletjes spelen, tochten lopen, leuke dingen doen, maar ook een “aantal steentjes” bijdragen aan het milieu. Je ziet ze steeds vaker staan, van die grote gele containers…

Deze container is bedoelt voor het verzamelen van oud frituurvet. Dat vet waarvan je steeds denkt…”oh ja, dat moet ik ook nog wegbrengen” en “waar kan ik dat nu weer laten…”.

Op ons HK staat ook zo’n gele container. Het enige wat je hoeft te doen is je oude frituurvet in een goed afgesloten verpakking in deze container te gooien.

Frituurvet recycle het

Biodiesel, goed voor het milieu én ons

De CO2-voetafdruk van biobrandstoffen uit afval- en reststromen is gunstig: de oliën en vetten krijgen een tweede leven, nadat de gewassen voor een ander doel zijn geteeld en de vetten voor een ander doel zijn gebruikt. Recycling levert een bijdrage aan een circulaire economie: een economie waarin de grondstoffen zo lang mogelijk in de kringloop blijven. Biobrandstoffen zijn bovendien hernieuwbaar. Dit in tegenstelling tot fossiele grondstof waarvan de bronnen eindig zijn.

Ook wordt met het inzamelen van gebruikte vetten voorkomen dat deze in het riool terechtkomen waar ze schade kunnen aanrichten

Het is trouwens niet alleen goed voor het milieu maar ook voor onze scouting is het goed!
Wij krijgen namelijk voor elke volle container een vergoeding!

Dus, spaar al je oude frituurvet en dat van de buren, familie, kennissen enz. en neem het mee naar de scouting.
Zo help je de scouting en draag je nog een steentje meer bij aan een beter milieu!