Lambertusviering 2017

Groepsfoto Lambertusviering 2017Afgelopen weekend zijn we het nieuwe seizoen weer begonnen met de Lambertusviering. En wat hebben we geboft met het weer!
Vrijdag ochtend zijn enkele roverscouts en stafleden al begonnen met het opbouwen van de vlaggenmast en ’s avonds hebben de explorers geholpen met het opbouwen van de tenten.

Het is zaterdag 16 september en het fluitsignaal klinkt om 10.30 uur. Tijd om te verzamelen bij de vlaggenmast voor de opening van de Lambertusviering. Zoals gebruikelijk worden de vlaggen gehesen en daarmee is de Lambertusviering officieel gestart. Na het openingswoord komen een aantal stafleden naar voren met een leuke mededeling: Er wordt een nieuwe speltak opgericht, genaamd Juniorscouts! Deze groep zal straks in januari gaan starten.
Het ochtendprogramma gaat van start en alle kinderen worden in groepen verdeeld en vertrekken te voet vanuit het H.K. naar het zwembad in Blerick. Over de hele ligweide zijn diverse spellen verdeeld waar de kinderen zich de hele ochtend en middag prima vermaakt hebben. Naast een kabelbaan staat er ook een springkussen en een groene zeep baan waarmee de kinderen zich volop amuseren.

Op het eind van de middag verzamelen we met z’n allen voor het belangrijkste moment van het weekend, overvliegen! De bevers bestormen het springkussen en worden aan de overkant opgewacht door hun nieuwe welpenstafleden. De welpen worden in een tuigje gehesen en worden met de kabelbaan naar hun nieuwe scoutsstafleden gestuurd en de scouts worstelen hun weg naar hun nieuwe explorerbegeleiding.
De spellenmiddag en overvliegen worden afgesloten met het een Chinees buffet. Nadat iedereen voldoende heeft gegeten maakt iedereen zich klaar voor de wandeling terug naar het H.K.
Terwijl de jongste speltakken rond het kampvuur gaan zitten, maken de oudste kinderen zich klaar voor het avondspel.

Zondagochtend na het ontbijt worden de kinderen op pad gestuurd met het crazy 88 spel. Proberen zoveel mogelijk opdrachten te voltooien en deze op de foto te zetten als bewijs.
Terwijl de kinderen met het ochtendspel bezig zijn, ruimt de rest van de stafleden alvast de tenten op.
Het is 14.00 uur en het weekend zit er weer op. De vlaggen worden weer naar beneden gelaten en de Lambertusviering is ten einde gekomen. Vanaf volgende week start het nieuwe scoutingseizoen weer en alle overgevlogen kinderen mogen zich gaan amuseren bij hun nieuwe speltak. Spannend!