Juniorscouts gaan van start

Op 20 februari mochten 10 jongens en 4 meisjes eindelijk aantreden om de nieuwe speltak de Juniorscouts te gaan draaien!

juniorscouts-gaan-van-start-2018

Nieuwe tussengroep

juniorscout-jongenVoor diegene die dat heeft gemist, sinds dit jaar is er een nieuwe speltak binnen de groep: Juniorscouts. Dit is een gemengde groep met de leeftijd 10 en 11 jaar. Door deze extra tussengroep op te richten hopen wij de kinderen meer uit te dagen! Vaak zien we dat de oudste welpen het saai vinden bij hun speltak en staan te popelen om over te gaan en dat wanneer ze over zijn gegaan de kloof tussen een 10 jarige en 15 jarige enorm is.

Bij de juniorscouts gaan onze leden vast kennismaken met tochttechnieken, pionieren en vuur maken, veel dingen die echte scouts ook doen!

Kennismaken

juniorscout-kaartlezenMaar eerst moesten we kennismaken met elkaar! Nieuwe stafleden en nieuwe leden. Door een aantal spellen te doen kwamen we meer over elkaar te weten en bleek het onthouden van namen moeilijker dan verwacht. Ook de tweede opkomst stond in het teken van kennismaken. De juniorscouts deden een zweedsloopspel door het gebouw en de vragen gingen over de eerste opkomst, dus wie het meeste onthouden had had een makkie die avond.
Nadat we elkaar beter leerde kennen en de namen in onze hoofden bleven plakken gingen we kijken of er ook samengewerk kon worden. We hebben al patrouilles gemaakt en met de patrouille gingen ze ieder een tocht uitzetten op een grote kaart. Daarna hebben we de tochten uitgeprobeerd.

Lekker uitrazen

Om ook eens lekker druk te doen en uit te razen hebben ze een avond het programma chaos gedaan. Allemaal spellen op tijd om punten te verdienen. Wanneer de zoemer afgaat moet heel het groepje zich onder de tafel begeven, anders kost ze dat strafpunten. Volgens mij hebben we ze afgepijgerd en slapen ze goed.

Wij kijken nu al terug op onvergetelijke avonden en hebben nog heel wat in petto! We hopen dat de juniorscouts het net zo leuk vonden 🙂

Voorbereiding voor het zomerkamp

Het is kortdag tot aan het kamp maar toch willen we proberen nog een hike te organiseren van een overnachting en… ssssst, niet zeggen,  in de tent natuurlijk! De juniorscouts kunnen dan alvast wennen voor het zomerkamp want dan slapen we ook in een tent! Wel naast de blokhut, dus mocht de tent niet zo goed zijn opgebouwd hebben we altijd een dak boven ons hoofd!

Jullie horen van ons!

– de juniorscouts